Fjernet det ene øje nu det andet!?

Er din tamrotte begyndt at nyse? Kommer der mislyde når den trækker vejret? Har den pludselig fået en knude? Desværre hænder det, at vores små venner bliver syge, og så er der hjælp at hente her...

Redaktører: Rakkaus, Lylle My, Alenya

Besvar
LivsenMR
DTF Forum Medlem
Indlæg: 2
Tilmeldt: tors jul 12, 2018 9:12 pm

Fjernet det ene øje nu det andet!?

Indlæg af LivsenMR » tors jul 12, 2018 9:18 pm

Hej... Jeg har en nøgen rotte som fik voldsom betændelse i det ene øje og valgte derfor med sammenråd ved dyrelægen at få det fjernet..
Nu er den gal med det andet øje og det er nok kun ca 1 måned siden han fik fjernet det andet!? Det buler ud og det virker ikke som om han kan se på det men virker ikke som om der er betændelse K?
Han virker slet ikke genert af det han går rundt i buret uden problemer også ude af buret..
Men spørgsmålet er om hvorfor han kan have så mange problemer med hans øjne? Og om det er mest humant at få ham aflivet eller kan han leve uden begge sine øjne? Det er også mere om han har en kræft svulst i hjernen eller hvad det er der lige ødelægger hans øjne :( please hold den pæne tone det er meget sårbart han betyder meget for mig og vil ham kun det bedste!

Brugeravatar
Lylle My
Site Admin
Indlæg: 5897
Tilmeldt: lør jul 24, 2010 10:40 am
Geografisk sted: Aalborg

Re: Fjernet det ene øje nu det andet!?

Indlæg af Lylle My » fre jul 13, 2018 1:31 am

Åh nej, det var da forfærdeligt. Stakkels lille pus. :cry:

En rotte KAN godt leve et godt og tilfredsstillende liv som blind, fordi den alligevel mest "føler" sig frem med sine knurhår og lugter sig frem med sin næse... Det kræver bare, at man sørger for at indrette dens omgivelser efter dens handicap - f.eks. sørge for, at der er så mange og så store hængekøjer i buret, at ligegyldigt hvor han kunne tænkes at falde ned fra, så vil han højst falde 10-15 cm, før han lander i et blødt "hængekøje-sikkerhedsnet". Alle ting i hans normale omgivelser skal stå på en fast plads og ikke flyttes rundt med, så han véd lige nøjagtigt hvor alting står, og ikke risikerer at komme til skade på grund af en manglende hængekøje eller noget nyt tilbehør, der er blevet sat derind.

Viser han tegn på smerter? Måske let sammenknebet øje og ørerne lagt tilbage imod nakken? Hvis ikke, så er det ikke så sandsynligt at det skulle være en hjernesvulst, der er skyld i øjenproblemerne.
Men øjenproblemer er desværre et velkendt problem hos fuzz (nøgne rotter). Dels kan de manglende øjenhår gøre, at snavs og urenheder lettere ryger ind i øjnene... og dels kan fuzz have en tendens til entropion... Det vil sige, at øjenlåget krænger indad, så dé få korte øjenhår, der trods alt ER omkring rottens øjne, vender indad og skraber mod øjenæblet, hver gang den blinker. Dét er naturligvis temmelig smertefuldt, og giver anledning til alle mulige former for øjenproblemer - men en dygtig dyrlæge med god erfaring med tamrotter vil kunne rette øjenlåget op, uden nødvendigvis at skulle fjerne hele øjet.

Hvor gammel er den lille fyr?
..og hvilken by bor du i? Det KUNNE jo være, at der findes en dygtig rotte-dyrlæge i nærheden af dig. :|
4 lækre hanrotter, 2 dværgpapegøjer, 4 nymfeparakitter og 1 fritgående kanin

Brugeravatar
Lylle My
Site Admin
Indlæg: 5897
Tilmeldt: lør jul 24, 2010 10:40 am
Geografisk sted: Aalborg

Re: Fjernet det ene øje nu det andet!?

Indlæg af Lylle My » fre jul 13, 2018 1:56 am

Har du forresten mulighed for at lægge et billede af hans øje ind hér i tråden? Dét vil nok være meget godt, hvis man skal prøve at gætte på om øjet allerede ER helt ødelagt, eller om der er en chance for at en rotteerfaren dyrlæge vil kunne redde det.

Man kan ikke uploade billeder direkte til forummet, men hvis du følger linket hér vil du kunne læse dig frem til hvordan man gør, hvis man vil sætte et billede ind i en tråd.

http://dansktamrotteforum.dk/viewtopic.php?f=17&t=31966
4 lækre hanrotter, 2 dværgpapegøjer, 4 nymfeparakitter og 1 fritgående kanin

Besvar